Monday, 4 August 2014

Tingkat Kesuburan Wanita dengan GLA Complex Shaklee

Wanita sering mengalami tekanan apabila tak dapat anak, stress tak dapat sambung zuriat suami, stress orang selalu tanya bila nak dapat anak. Kahwin 4 tahun, masih belum dapat baby. Begini yang berlaku pada yang dah berkahwin. Wanita belum berkahwin lain pulak tekanannya. " Bila nak kahwin"..
Macam-macam cara usaha tapi tidak jugak dapat baby. So apa kata kali ini anda try pula GLA Complex dari Shaklee. Insya Allah berhasil. Banyak sudah terbukti berkesan. 

Mari tingkatkan kesuburan dengan GLA Complex Shaklee

Bagaimana GLA Complex membantu tingkatkan kesuburan?


GLA (gamma linolenic acid) menurunkan kolesterol dan ia membantu melegakan sindrom pra haid (PMS) seperti senggugut, dan membantu meningkatkan lendir servik yang berkualiti untuk kesuburan. Ia juga membantu dalam melegakan kesakitan dan kekejangan kerana GLA ditukarkan kepada prostagdalin E1.


Bagaimana GLA Complex membantu dalam PMS (senggugut)? 

Ini kerana, apabila seseorang mengalami senggugut, ia melibatkan kekejangan pada otot dalam rahim dan sekitarnya. Menurut kajina, keadaan ini berlaku apabila tubuh seseorang kekurangan GLA (gamma linolenic acid) itu tadi. Jadi sebagai memenuhi GLA yang kurang tadi, pengambilan GLA complex adalah perlu.


Bagaimana GLA Complex membantu untuk cepat hamil? 


GLA membantu seorang wanita menghasilkan lendir serviks yang berkualiti untuk kesuburan iaitu lendir yang bewarna putih telur. Perasan tak sebulan sekali seorang wanita akan mengeluarkan cecair yang sebegitu, yakni sewaktu subur. Namun, tak semua orang mendapati cecair yang dihasilkannya sebegitu ‘subur’. Di sinilah fungsi GLA untuk membantu dalam penghasilan cecair yang melambangkan kesuburan ini, yang membantu sperma untuk berenang ke uterus, terus ke tiub falopio untuk bersenyawa dengan sel ovum.Bukan itu saja, cecair ini juga membantu sperma untuk terus hidup dalam tiub falopio sehingga 5 hari. Jadi, kalau tak ‘kena’ hari subur pun masih ada can sebab sperma masih ada di situ sampai hari ke-5.

Puan-puan yang dah lama kahwin tapi belum daapat anak,haruslah cuba periksa cecair serviks anda ok? Selain itu, bakal-bakal ibu, penting bagi anda untuk  mengenali ‘cecair kesuburan’. 


Bagaimana pula kalau dah subur, adakah akan terlebih subur bila ambil GLA complex? 

Jawapannya tidak, GLA complex membantu mereka yang kurang subur, tapi kalau dah subur tu takdelah sampai sebulan 2-3 kali bertelur. :)

Jadi faham dah sekarang?

No comments:

Post a Comment