Saturday, 25 February 2017

Sihat dapat, Bonus dapat

Salam kak..mcm mana nak jadi ahli shaklee ye..saya berminat la. Bonus dia macam mana

Cani dik..kalau daftar ahli je Rm79.00, lepas tu baru start meniaga. Kalau nak jadi ahli free beli produk sebanyak 200uv dalam lingkungan Rm700.00 macam tu. Tak payah bayar rm79.00. Selalu nya beli vivix 2 botol atau set hamil ke set pantang ke In shaa Allah layak untuk free keahlian.

Pastu nanti dapat bonus 5% - 21%...lepas tu dapat point pergi cuti free, lepas tu...bonus kereta..lepas tu nak buat kat umah pun boleh.
.
"KAK SEBENARNYA SAYA NAK MAKAN UNTUK DIRI SENDIRI JE. NAK HARGA AHLI"
.
Ish akak ni punya macam keta api type..dah adik tanya macam mana nak dapat bonus. Hahaha..gelak sorang2. Makan sendiri pun dapat gak bonus..minimum 500 sebulan cash rebate 5% tuuu..rugi je kalau makan shaklee taknak jadi ahli kan. Bonus jugak tu kan 😍
.
.
Nanti akak tolong daftarkan ye..ok dik bisa diatur. Sape nak i Pengedar Shaklee PUJ 1/2 @ Bandar Tenggara Johor, Seri Kembangan, Serdang, Taman Equine

Tuesday, 4 August 2015

Kenapa Vitamin C Bagus untuk Kulit

Kalau kita seseorang yang mementingkan kulit terutama kulit wajah kita tidak seharusnya hanya menjaga kulit dari luaran sahaja.  Contoh menjagaan luaran ialah: mencuci muke, taruk toner, letak pelembap, sapu krim dan sebagainya.

Kita seharusnya menjaga dari segi dalaman juga iaitu menjaga makan dan juga mengambil makanan suplemen. 

Salah satu contoh ialah kita consume la vitamin C kan. Sebelum tu, apa kata kita senaraikan dulu buah-buahan yang mengandungi vitamin c terbanyak??

-Oren
-apel
-delima
- kiwi
- jambu batu
-anggur
-strawberi
-betik
-mangga



Berbalik kepada tajuk utama. 

Kenapa vitamin c bagus untuk kulit?

-merupakan anti oksidan yang terhebat-
-kita memerlukan ia untuk menghasilkan kolagen-
-merata tona kulit-
-jadikan kulit lebih lembut-
-membantu memudarkan bintik hitam-

Tahukah anda?

7 1/2 biji oren = 1tabs vitamin c shaklee








Monday, 3 August 2015

Vita-Lea® for Children

Multivitamin & Multimineral
Kod Produk:11005 (60 tablet)

Beli Vita-Lea 4 botol dengan harga 3 botol. 




FORMULA SERBA BAHARU ini dicipta berteraskan kajian sains pemakanan yang telah dijalankan lebih 100 tahun serta bersandarkan paduan kepakaran para pakar pemakanan dan saintis penyelidik Shaklee.
  • Ia mengandungi mikronutrien berspektrum luas.
  • Membekalkan 18 Vitamin dan Mineral
  • Penting untuk pertumbuhan dan perkembangan normal kanak-kanak
  • Rumusan Tidak Merosakkan Gigi
  • Dirumus dengan pemanis asli xylitol yang tidak menyebabkan kaviti
  • Perisa Anggur Yang Enak
  • Sedap dikunyah, pasti digemari oleh kanak-kanak
* Tidak mengandungi perisa atau pewarna ptiruan, pemanis atau pengawet. * Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

open house 2015

Assalamualikum

hai say nak cerita sket pasal open house di rumah saya yang berlaku pada semalam iaitu  2 Ogos 2015. Berbaloi wat open house. makanan semua habis.

Antara makanan yang kami sediakan ialah:
- Nasi Dagang
- Nasi Kerabu
- Laksam
- Laksa lemak
- Soto
- Lemang
- Ketupat
- Rendang
- Kuih raya
-DLL

Semua masakan ni di sediakan kami adk beradik dan di ketuai oleh momy saya sendiri. Bermula pada pagi sabtu beli semua barang-barang di pasar borong. Bermula la siang ikan, siang ayam, potong dasing, koyo bawe. Berpenatan di hari sabtu. Saya ada la rehat sikit-sikit. Tapi momy teruskan jugak kerjanya. Tak berehat pon.

Ahad menjelag~

Sambung masak.kemas-kemas rumah. Makanan di hidangkan. ramai tamu tak pandai letak bahan-bhan nasi kerabu dalam pinggan. dorang pandai makan jer. Tetapi isi-isi atau langkah-langkah kandungan dalam nasi kerabu kurang berpengetahuan.

Mari la tengok gambar-gambar yang sempat di abadikan dalam henset kami.


semua ada kecuali abang zaki, naili, yaya, saffiyah tak nampak, 

sayang semua

eh eh. sporting la uols

gegurl semua kecuali kayyish





Wednesday, 22 April 2015

Khasiat ESP Shaklee

Ini adalah khasiat ESP Shaklee:
  • Membantu menghilangkan jeragat dan parut di muka (parut jerawat juga)
  • Membantu melancarkan penyusuan susu ibu
  • Membantu meningkatkan penghasilan susu ibu dengan lebih pekat dan banyak
  • Membantu badan ibu menghasilkan susu yang lebih pekat dan berkrim menjadikan bayi anda cepat kenyang dan kurang meragam
  • Menganjalkan kulit dan menganjalkan kembali payudara yang kendur
  • Cepat kenyang dan membantu dalam pengurusan berat badan (ada customer saya yang pernah hilang 7 kg dalam masa kurang sebulan hanya dengan ESP)
  • Memberi tenaga berpanjangan kepada badan dan meningkatkan kesihatan tubuh secara menyeluruh
  • Membantu tumbesaran fetus dan memastikan kesihatan ibu mengandung di tahap optimum
  • Membantu mempersiapkan badan ibu untuk penyusuan yang lancar lepas bersalin
  • Untuk yang alami masalah kesuburan, ESP membantu membentuk tisu rahim serta sel ovum dan sel sperma yang sihat.
Lelaki dan perempuan boleh amalkan ESP ni ok.

Jom tengok apa lagi khasiat ESP Shaklee pada tubuh badan secara menyeluruh.

ESP meningkatkan penyerapan protein, mengatasi masalah angin dan ketidakselesaan perut, mengatasi masalah gastrik.

ESP mengurangkan paras kolesterol dalam darah sebanyak 23%

60 kajian menunjukkan protein soya meningkatkan ketumpatan tulang

2 kajian menunjukkan pengamalan ESP dan Vitamin E serentak merendahkan sehingga 40% LDL (kolesterol buruk) yang membawa risiko darah tinggi dan sakit jantung

4 kajian menunjukkan ESP menghalang LDL (kolesterol buruk) dari teroksida bagi mengelakkan risiko strok dan arteri tersumbat yang membawa kepada sakit jantung

ESP menghalang pembentukan batu karang yang biasa dialami oleh lelaki

ESP mengelakkan kerosakan buah pinggang. Protein haiwan boleh rosakkan buah pinggang tapi protein dari soya akan melindungi buah pinggang

ESP mengandungi kandungan protein lengkap dan isoflavene mencukupi di mana isoflavene adalah bahan semulajadi yang diperlukan badan untuk melawan kanser

Protein dan isoflavene dalam ESP bertindak serentak untuk menghalang sel tidak normal untuk terus membiak menjadi sel kanser

Protein soya menghalang sel kanser dari merosakkan arteri dan menyerap nutrisi dari badan

Protein soya meningkatkan aktiviti sel darah putih yang merupakan sistem pertahanan badan kita dalam melawan serangan, penyakit dan jangkitan bacteria/virus

Lysine dalam ESP jika diamalkan dengan Vitamin C mengurangkan risiko kanser usussebanyak 90%

ESP jika diamalkan dengan flavanoids mengurangkan risiko kanser payudara sebanyak 10x ganda

ESP jika diamalkan bersama Shaklee Carotomax dan Ostematrix mengurangkan pembiakan sel kanser sebanyak 10x ganda

Protein ESP menggalakkan proses pemulihan sel rosak kepada sel sihat untuk fungsi badan yang sempurna

ESP terbukti secara klinikal dapat mengekalkan tenaga berjam lamanya

ESP membina sel otot, kulit dan hormone yang seimbang, menyokong sistem imunisasi badan, dan menyokong kesihatan jantung dan prostat(lelaki)

ESP mengawal ‘mood swing’ pada wanita ketika PMS dan wanita menopause

Tuesday, 21 April 2015

Cadangan Set Sendi



Pengeposan hari ini adalah termasuk dengan cadangan set sendi ni. Seorang anak lelaki beli untuk org tua kat kampung mengalami sakit lutut,susah nak bangun nak duduk.nak solat pun susah.

Ikhtiar sihat untuk mereka adalah set ini yang mengandungi :- ostematrix sumber kalsium untuk menguatkan tulang, omega mengurangkan radang sendi, Ahjt membantu badan mempunyai tulang rawan yang lebih sihat. In Shaa Allah.

0122444309
ig: shakleerora

Friday, 17 April 2015

kesihatan wanita

GLA Complex Shaklee menggabungkan khasiat minyak borej, yang mengandungi asid gamma linolenik (GLA), asid linoleik (LA), minyak bunga matahari dan vitamin E.

Ia mencergaskan tubuh dan membantu anda berasa lebih selesa semasa haid: Asid gamma linolenik telah lama digunakan secara tradisional untuk melegakan kesakitan semasa haid, sakit kepala, menormalkan semula kitaran haid dan melegakan simptom-simptom menopaus.

* Tidak mengandungi perisa atau pewarna tiruan, pemanis atau pengawet.
Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit. Tidak boleh diambil oleh wanita hamil