Friday, 11 April 2014

Tingkatkan pendapatan sambil membantu ibu bapa di kampung

Tak cuba tak tahu
Barang dapur naik, minyak naik, letrik dah naik, air kena catu pulak. Pasni nak tambah GST pulak. Agak-agak, increment tahunan yang kita dapat tu cukup tak? Katakan dapat naik 8%..tapi barang-barang semua naik hampir 10% setahun. Pastu takkan la cukup-cukup makan jer kot. Mak ayah kat kampung tak mahu bg ke duit belanja. Diorang dah la tak kerja. Mengharapkan duit pencen je la.kalau yang tak ada pencen?

Alangkah bestnya kalau dapat bagi mak ayah 4 angka setiap bulan

Jom jana pendapatan dengan saya bersama shaklee....

[Frequent Ask Question: BERMINAT MENJADI AHLI SHAKLEE]
Q: Bagaimana nak jadi distributor Shaklee ?
A: Registration fee is RM65 + RM10 (WM) / RM20 (EM) untuk postage member kit. Ataupun anda boleh beli barangan bernilai RM680, anda boleh dapat FREE membership.

Q: Berapa modal yang diperlukan?
A: Tak perlu modal pun sebab dengan Shaklee ini kita boleh buat ala-ala dropship - bila customer order dan bayar barulah kita bayar kat Shaklee. Shaklee pula akan poskan barang tu kepada customer kita. Senang kan ? Unless nak simpan stok kat rumah, suka hati lah invest berapa pun.
Q: Berapa sales/belian kena maintain setiap bulan?
A: Tak perlu maintain sales/points unless anda sudah jadi leader. Tiada jumlah minimum yang anda perlu beli setiap bulan kecuali anda memang target nak mendapatkan cash bonus. Nak beli untuk kegunaan sendiri & keluarga sahaja pun boleh. Tak rugi pun jadi ahli.

Q: Berapa keuntungan boleh dapat setiap bulan?
A: Bergantung kepada sales/purchase kita pada bulan tersebut. Minimum 150 points untuk layak dapat cashback/rebate/bonus. Bonus bermula dari 5% sehingga 21%, depending on berapa points kita dapat.

Q: Kena cari orang ke? Kena head hunting ke?
A: Tak perlu ! Saya pun tak suka nak cari-cari orang paksa-paksa join/beli.In fact, orang pula akan cari kita nanti.

Q: Tapiii saya tak tahu macam mana nak mula berbusiness...
A: InshaAllah saya akan guide & coach anda sebab once anda dah register dengan saya, anda dah jadi tanggungjawab saya, 'anak' saya. Bersama kita berbincang dalam online closed group Powerful bimbingan saya, dan leaders dalam susur galur group JUTAWAN SHAKLEE. Saya akan bimbing dari A-Y, part yang Z itu terletak pada usaha dan diri anda sendiri untuk berjaya. InshaAllah.

Q: Saya nak register jadi ahli but tak nak jual-jual ni, boleh ke?
A: Suka hati lah, boleh je. Beli untuk kegunaan sendiri pun boleh. Saya takkan paksa anda jual, tanya lah mana-mana 'anak' saya, saya tak pernah paksa. Semua yang nak berbusiness semua atas inisiatif sendiri. If you need guidance saya akan tolong.

Q: Apa lagi keistimewaan yang Shaklee tawarkan?
A: Shaklee menawarkan pelbagai keistimewaan kepada ahlinya. Yang paling jelas adalah 3C-CASH, CAR & CONVENTION. Selain Cash Bonus setiap bulan, Shaklee juga menawarkan Car Bonus Incentive berbentuk cash kepada leaders dan juga Convention bertaraf 5 dan 6 bintang secara percuma kepada ahli-ahlinya yang layak. Dan kepada yang beragama Islam, setiap tahun ahli Shaklee berpeluang menunaikan Umrah secara percuma jika memenuhi syarat yang ditetapkan.

Q: Ok, cool ! So bagaimana nak register?
A: Saya boleh tolong registerkan. Anda cuma perlu bagi details yang diperlukan+registration fees. Selepas itu,anda tunggu kat rumah, nanti member kit ni akan sampai ye.


 JOM JOIN SHAKLEE BERSAMA SAYA...

Fb: Rabiatul Rashid
Sms/whatsapp : 0122444309

No comments:

Post a Comment