Friday, 21 February 2014

Gelatin kapsul Shaklee halal

~ Gelatin kapsul Shaklee Halal ~

Imej ini menunjukkan seorang pengguna Shaklee membuang semua jenis produk yang mengandungi Bovine gelatin. Sayang betul....Tak tahu terlebih bijak ke apa, kononnya dia buang sebab produk Shaklee diperbuat daripada BOVINE gelatin. Tak tahu tanya, bukan menggelabah macam ni~

Produk Shaklee tidak ada kaitan dengan ekstrak babi atau seumpamanya. Kapsul yg digunakan adalah dari "bovine" gelatin yg halal. Bovine adalah lembu. Kilang di sana juga telah mengasingkan penghasilan produk khusus untuk Malaysia, yg mana lembu-lembu disembelih cara Islam. Jika anda ingin membeli vitamin yg berbentuk kapsul or softgel, pastikan kapsul yg digunakan adalah Bovine gelatin dan bukannya PORCINE gelatin.

Sila bertanya kalau tak tahu, jangan terlebih bijak untuk buat andaian sendiri

Untuk pengetahuan kalian,
- BOVINE (lembu)
- PORCINE (babi/khinzir)
- HUMAN (manusia)
- AVIAN (burung)
- CAUSIAN (kerbau)

** sebab itulah kita harus banyakkan membaca. Membaca tu penting.. pengetahuan umum tu penting, janganlah terlalu asyik dengan dunia gossip harian kalau tak, macam ni lah jadi.. hentam keromo! wassalam..

No comments:

Post a Comment